Energie aanbiedingen

Energie aanbiedingen gas en stroom van Nuon, Essent, Eneco, Budget Energie, Energie Direct, Engie, Fenor, GreenChoice, NLE, Oxxio, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Vandebron, Vastelastenbond, Veba energieservice en Vrijopnaam
Vergelijk energieleveranciers en kies goedkoop uw energiecontract. Doe de postcode check, kies uw energiecontract en profiteer van oa actietarief, extra korting, instapbonus, cashback en/of gratis cadeau.

Elektriciteitsleverancier

Jouw elektriciteitsleverancier is één van de belangrijkste leveranciers. Elektriciteit is ten slotte uitgegroeid tot onderhand levensbehoefte nummer één. Zonder elektriciteit kan je anno 2018 simpelweg niet meer leven. Je hebt elektriciteit overal voor nodig en daardoor is het van belang dat je een juist abonnement hiervoor afsluit.

We bevinden ons in Nederland in een gelukkige positie. We zijn een relatief rijk en welvarend land. Mede hierdoor kunnen we dag in en dag uit probleemloos gebruik maken van elektriciteit.

Bij het vergelijken van de verschillende mogelijkheden kom je er al snel achter dat er zeer veel leveranciers zijn. Een elektriciteitsleverancier is simpelweg de partij die ervoor zorgt dat jij in jouw huis de beschikking over elektriciteit hebt.

Welke leveranciers zijn er?

In Nederland hebben we gelukkig de keuze uit zéér veel elektriciteitsleveranciers. Elke elektriciteitsleverancier heeft een bepaalde visie en richt zich derhalve op een bepaalde doelgroep. De ene leverancier richt zich bijvoorbeeld puur op bedrijven terwijl een andere partij zich richt op groene elektriciteit.

Als we naar de top 10 van elektriciteitsleveranciers kijken, komen we uit op onderstaand rijtje:

  • Nederlandse Energie Maatschappij

  • Greenchoice

  • Budgetenergie

  • Energiedirect

  • Eon

  • Nuon

  • Essent

  • Atoomstroom

  • Eletrabel

  • Oxxio

Noot: bovenstaand rijtje is gebaseerd op de top 10 van beste elektriciteitsleveranciers. Partijen zoals Vandebron vallen buiten deze top 10, maar zijn toch bezig aan een mooie opmars.

Groene elektriciteit/energie

Het is een hot item; het milieu. Sinds enige tijd zijn allerlei bedrijven, instanties en overheden bezig om het milieu te beschermen. Eén van de mogelijkheden is door gebruik te maken van groene energie in plaats van grijze energie.

In Nederland bestaan er elektriciteitsleveranciers die zich puur richten op het aanbieden van groene energie. We noemden hierboven al even de naam ‘Vandebron’. Deze elektriciteitsleverancier richt zich puur en alleen op het aanbieden van groene energie.

Waar moet je op letten?

Als je een nieuw abonnement af wilt sluiten, is het van belang om een goede vergelijking te maken. Je moet je realiseren dat elke leverancier bepaalde voorwaarden hanteert. Let bijvoorbeeld goed op de looptijd van het contract, op het maandbedrag, op een eventuele afrekening en op een eventueel welkomstcadeau.

We willen je tevens als tip meegeven om je niet alleen op het prijskaartje te richten. De voorwaarden zijn minstens net zo belangrijk als het prijskaartje.

Overstappen

Het is erg simpel om over te stappen van je huidige leverancier naar een nieuwe partij. De nieuwe partij regelt tenslotte alles voor je. Dat begint bij het opzeggen van je huidige contract tot aan het volledig in gang zetten van het nieuwe contract. Hier hoef je je dus absoluut geen zorgen over te maken.

De goedkoopste elektriciteitsleverancier

Helaas is het niet mogelijk om één partij aan te wijzen als de goedkoopste leverancier. Het één en ander is namelijk afhankelijk van de omstandigheden. Hoe groot is je huis? Hoeveel elektrische apparaten heb je? Hoeveel elektriciteit verbruik je? Waar woon je?


Dergelijke componenten bepalen uiteindelijk de hoogte van het tarief.

FAQ:

Kan je tijdens een overstap zonder elektriciteit komen te zitten?

Nee, dat is niet mogelijk. Je huidige leverancier is verplicht om de elektriciteit te onderhouden. Pas als het nieuwe contract helemaal geregeld is, vervalt de verplichting van de huidige leverancier. Op dat moment levert de nieuwe leverancier echter alweer de elektriciteit!

Wat is groene elektriciteit?

Groene elektriciteit wordt geproduceerd door gebruik te maken van hernieuwbare bronnen. Hierbij kan je denken aan de wind, de zon, het water en de biosmassa. Groene elektriciteit wordt bijvoorbeeld opgewekt met behulp van windmolens.