Energievergelijking

Wil jij geld besparen? Wil je profiteren van mooie welkomstcadeaus of bonus kortingen?. Start dan direct met de energievergelijking. Op die manier kan je profiteren van mooie welkomstcadeaus en op de lange termijn ook van een lager maandtarief.

In Nederland kan men simpelweg niet meer zonder energie leven. Energie is één van de levensaders van de huidige maatschappij. Het is daarom van belang dat jij thuis ook 24/7 de beschikking hebt over energie. Dat is in feite geen probleem. Maar, je wilt hier natuurlijk zo min mogelijk voor betalen. Met behulp van een energievergelijking kan je er achter komen of je een marktconform tarief betaald.

Hoe werkt een energievergelijking?

In Nederland bestaan vele leveranciers die energie leveren. Deze leveranciers hebben allemaal hun eigen abonnementen in het leven geroepen. Deze abonnementen kenmerken zich door bepaalde voorwaarden en een bijbehorend prijskaartje.

Bij een energievergelijking ga je alle abonnementen naast elkaar zetten. Op die manier kan je een perfecte vergelijking maken. Dat doe je uiteraard niet handmatig. Nee, met een energievergelijking kan je je wensen aanvinken; uiteindelijk worden dan geschikte mogelijkheden getoond. Het is dus erg simpel, maar wel erg doeltreffend. Geld besparen, wie wil dat nou niet?

Hoeveel geld kan ik besparen op stroom en gas?

Het is helaas niet mogelijk om een eenduidig antwoord op die vraag te geven. Het is namelijk afhankelijk van je huidige contract en componenten zoals je woonplaats, je gezinssamenstelling en de hoeveel energie die je jaarlijks verbruikt.


We kunnen echter wel stellen dat energievergelijking altijd lonend is. Het maandbedrag hoeft niet eens omlaag te gaan. Nee, je kan ook profiteren van één van de interessante welkomstcadeaus.

Welke energieleveranciers zijn er?

In Nederland bestaan erg veel leveranciers van energie. We hebben enkele grote spelers op een rijtje voor je gezet:

 • Budget Energie

 • Eneco

 • Energie Flex

 • Engie

 • Essent

 • Greenchoice

 • NEM

 • Nuon

 • Oxxio

 • Qurrent

 • Qwint

 • Vandebron

Ben je aan het kijken naar een eventuele overstap? Bekijk dan zeker de abonnementen van bovenstaande leveranciers.

Wat is Groene energie?

Steeds meer mensen zijn begaan met het milieu. Het is daarom erg fijn dat je ook kan kiezen voor groene energie. Groene energie wordt opgewerkt met behulp van natuurlijke bronnen, zoals de wind en de zon.

Heb je interesse in groene energie? Kijk dan zeker naar bijvoorbeeld Greenchoice en Vandebron.

Hoe werkt overstappen?

Een overstap is eigenlijk erg simpel. Het enige wat jij hoeft te doen, is het abonnement af te sluiten bij je nieuwe energieleverancier. Je nieuwe energieleverancier regelt verder de rest. Het huidige contract wordt opgezegd en de voorbereidingen voor het nieuwe contract wordt in gang gezet. Al met al zal dit traject enkele weken in beslag nemen. Gedurende deze periode ben je uiteraard wel gewoon verzekerd van energie.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

In de basis scheelt het niet heel veel tussen deze twee verschillende soorten energie. Hoe meer mensen groene energie nemen, hoe goedkoper het uiteindelijk gaat worden. Lees je hier dus goed over in en wellicht kan jij ook profiteren van groene en milieubewuste energie.

Is overstappen aan te raden?

Ja, een overstap is zeker aan te raden. Het maandelijkse tarief kan omlaag, maar je kan ook profiteren van een leuk welkomstcadeau. Het is niet voor niks dat sommige Nederlanders elk jaar van energieleverancier overstappen!